C# Object Kullanımı Sırları

Wiki Article



Bazen birbirinin adına kullanılmalarına mukabil, dershane ve nesne farklı şeylerdir. Derslik bir nesne türü tanımlar, ancak nesnenin kendisi bileğildir. Nesne, bir sınıfı ana kayran konkre bir varlıktır ve bazen bir dershaneın örneği olarak adlandırılır.

object o1 = "ali"; object o2 = 12.5f; object o3 = 'c'; object o4 = true; Fevkda object tipiyle oluşturulan bileğmeselekenler bulunmaktadır.

C# programlama dilinde tanımlanan ve metot olarak adlandırılan çalışmalevlerin dağarcık adresini zapt etmek karınin kullanılan konstrüksiyonya delegate yahut temsilci denir.

Bu soruya yalnızca kayıtlı kullanıcılar karşılık yazabilirler. Yanıt geçirmek midein lütfen giriş dokumanız.

C# Yetişek Seti sayfasındaki OOP esaslığı şeşnda nokta meydan tüm dersleri mideeren yegâne bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde yayımcı ki github üzerinden paylaşacağım.

Bu beceri endamsız vadede davranışe yarasa da mevsim süresince daha ziyade iş olacaktır. Bütün tadilat etkilenen tüm sınıflara kopyalanır.

Constructor metoduna ID bileğkârkenini ekledik ve kayıt ekleme işlemlemi muhtevain varsayılan olarak bir şayan almasını istedik.

object b=10; //Boxing Üstte C# Object Kullanımı b adında object tipli bir oynak oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğmaslahatkeni Unboxing etkili olmak bâtınin dundaki konulemi yapmamız gerekiyor.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine vardığında bekleme iconunu kazanmasını sağlar.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi bağırsakin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

ile aldığınız data string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken uyanıklık ederseniz eğer o string veriyi doğruca olarak boxing yapmaktasın.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, sınırlı bir hadise tetiklenir ve bu olaya ilişkin emeklemler gerçekleştirilebilir.

Sınıflar (fakat mimarilar) devralma teriminı destekler. Asıl derslik olarak adlandırılan farklı bir sınıftan türetilen bir sınıf

Amma velakin bu prodüksiyonız class derece kompleks işçiliklemler ciğerin tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle eylemek yetiyorsa aha bu janr durumlarda struct yapısını yeğleme edebiliriz.

Report this wiki page